Saralta uusi albumi tammikuussa – Levynjulkaisukiertue julki

1.12.2021

Maamme ehdottomiin vaihtoehtorockin ja -metallin helmiin kuuluva Sara julkaisee yhdeksännen studioalbuminsa PIMEYS 21. tammikuuta ja lähtee samalla levynjulkaisukiertueelle. Uuden albumin mukaan nimetty kiertue kattaa kuusi tarkkaan valikoitua kaupunkia ja klubia ympäri Suomen. Uusi albumi on nyt ennakkomyynnissä Backstage Rock Shopissa: https://www.backstagerockshop.com/fi/collections/sara

Tulevalla PIMEYS -albumilla on luvassa vahvoja tunnelmia, synkkiä ja jylhiä maisemia. Levy on luonteva jatkumo vuonna 2018 julkaistulle SUMMA-albumille.

– Oli kiva huomata, että kitaralla alkoi taas syntymään riffejä ja se todella kuuluu uudella pitkäsoitolla. Koneitahan meillä on aina ollut, mutta lähtökohtaisesti olemme olleet aina vaihtoehtorock -bändi ja nyt kitarat ovat ehkä vielä suuremmassa roolissa kuin aiemmin. Halusin jatkaa SUMMA -levyn soundia, viedä sitä vielä syvemmälle kylmyyteen ja pimeyteen. Luvassa on siis vahvoja tunnelmia sekä synkkiä ja jylhiä maisemia, Saran nokkamies Joa Korhonen kertoo tulevasta levystä.

Ajatuksia herättävää abstraktia pohdiskelua

– Levyn teksteihin halusin luoda vahvan ja syvän tunnelman, mielummin ajatuksia herättävää abstraktia pohdiskelua, joka tukee sävellystä kuin suoraa tarinankerrontaa. Tekstien kirjoittaminen on yleensä se vaikein osa, toki se on helpottunut vuosien varrella, koska on tullut sellainen varmuus siitä mitä ja miten haluaa kirjoittaa. Mitään yhtenäistä teemaa ei varsinaisesti ole, mutta olen huomannut, että monesti tekstini ovat pohdintoja siitä, mistä tulemme ja mikä meitä odottaa kun täältä lähdemme, Korhonen jatkaa.

Yhtye treenaa parhaillaan livesettiään kasaan panostaen erityisesti visuaalisuuteen. Vaikka pääpaino kiertueella on uusissa biiseissä, niin pitkän uran tehnyt yhtye on luvannut soittaa materiaalia laajasti joka levyltä. Katso PIMEYS-kiertueen keikkapaikat alta.

PIMEYS -KIERTUE 2022
Pe 28.1. Tampere, Yo-talo
La 29.1. Jyväskylä, Lutakko (Kickstart)
Pe 4.2. Vaasa, WS Arena
La 5.2. Seinäjoki, Rytmikorjaamo
Ke 9.2. Helsinki, On The Rocks
La 12.2. Kuopio, Sawohouse Underground

Haastattelut ja lisätiedot:
Aku Oikari
Rocktalo Booking & Management
aku@rocktalo.fi
0504107150

Rocktalon managementiin kuuluvan Saran keikat myy:
Hannu Korhonen / Dex Viihde
hannu.korhonen@dexviihde.fi

Seuraa yhtyettä Facebookissa, Instagramissa, Spotifyssa

Jaa artikkeli