90-luvun hittibändi Aknestik suuntaa jälleen lavoille vahvempana kuin koskaan Toiset sata vuotta kaivossa -kiertueellaan

28.2.2024

Hyvät Aknestik-fanit sekä suomirockin nautiskelijat, aika on koittanut! Aknestik avaa Toiset sata vuotta kaivossa -kiertueensa tänään Helsingin Tavastialla. Muun muassa Suomirokkia, Jokapäivä, Haukipudas ja Sata vuotta kaivossa -kappaleista tuttu haukiputaalaisyhtye soittaa yhteensä 8 keikkaa kiertueen aikana. Luvassa on vanhojen ja uusien Aknestik-fanien kokoontumisajot, jossa keräännytään tapaamaan vanhoja tuttuja ja nauttimaan 90-luvulla aktiivisena toimineen bändin musiikista. Kiertueen Helsingin, Tampereen, Jyväskylän ja Oulun keikoilla illan avaa loistava nuori kitararock-yhtye The Southgates.

”Aknestik on nyt paremmassa iskussa kuin koskaan 90-luvulla, jolloin kiersimme Suomea vuosittain aina uuden albumin kanssa. Soittoon on tullut voimaa ja rauhaa, ja lauluihin elettyä elämää ja patinaa. On ollut hienoa nähdä, kuinka monet lauluista ovat jääneet elämään kansakunnan laulukirjoihin ja karaokevihkoihin. Nyt voimme soittaa surutta kaikki parhaat biisit ja tavata keikoilla kaikkia mahtavia tyyppejä, joita emme ole nähneet pitkään aikaan”, Aknestikin solisti Jukka Takalo kertoo.

90-luvulla legendaariselle Poko Rekordsille 7 albumia levyttänyt yhtye teki aikoinaan lukuisia radiohittejä, keikkaili raivokkaasti ja nousi festareiden päälavasarjaan ennen kuin lopetti aktiiviuransa kesällä 2002.

”Tulevalla kiertueella emme juhli merkkipäiviä, vaan sitä että olemme elossa ja edelleen elämämme iskussa. Juhlimme ystävyyttä, emmekä vaikka sitä, että tupla-platinaa meille tuoneen Suomirokkia-kappaleen julkaisusta on kulunut neljännesvuosisata. Tai sitä että bändin keksimisestä koulun fysiikan luokan varastossa on kulunut, uskaltaako tätä sanoakaan, keväällä 40 vuotta. Eka kerran sijasta kiinnostaa kuitenkin enemmän se seuraava kerta. Se olkoon se tärkein merkkipäivä”, Takalo jatkaa.

Aknestik lopetti aktiiviuransa kesällä 2002, yhtye on tehnyt muutamia esiintymisiä tuon jälkeen vuosien varrella, mutta ei näin laajaa kiertuetta.

Aknestik: Toiset sata vuotta kaivossa -kevät 2024

28.2. Helsinki, Tavastia
https://www.tiketti.fi/tapahtuma/94223

29.2. Tampere, Tullikamarin Klubi
https://www.tiketti.fi/tapahtuma/94208

1.3. Jyväskylä, Ilokivi
https://www.tiketti.fi/tapahtuma/94241

2.3. Oulu, Tullisali
https://www.ticketmaster.fi/artist/1278804

8.3. Kuopio, Sawohouse Underground
https://www.tiketti.fi/tapahtuma/94243

9.3. Kuusankoski, Pato Areena
https://digilippu.fi/event/1358

15.3. Hämeenlinna, Suisto
LOPPUUNMYYTY

16.3. Turku, Utopia
https://utopiaclub.fi/tapahtumat/aknestik/

Jaa artikkeli