Anssi Kelan elämäkertakonsertit huipentuvat päätöskiertueeseen

26.5.2023

Loputtomasta luovuudestaan tunnettu Anssi Kela kiertää ”Mun täytyy kävellä näin” -elämäkertakonserttien tiimoilta viimeisen kerran Suomea. Loppuunmyytyjä saleja keränneen arvostelumenestyksen päätöskiertue saapuu Helsingin, Oulun, Tampereen ja Turun näyttämöille lokakuussa 2023. Kiertueen liput ovat nyt myynnissä!

Konserttia, monologia ja filmiä yhdistelevä ”Mun täytyy kävellä näin” -esitys kertoo palkitun Anssi Kelan tarinan nimenomaan artistin omin sanoin. Kela nousi koko kansan tuntemaksi tähtinimeksi yli 20 vuotta sitten ilmestyneellä ”Nummela”-klassikkoalbumillaan, josta muodostui yksi maamme menestyneimpiä pitkäsoittoja kautta aikojen. Siitä lähtien hän on pysynyt relevanttina läpi vuosien albumikokonaisuuksillaan ja hiteillään kuten 1972, Levoton tyttö, Ilves sekä Sut puhallan pois.

Huippusuosion vastapainoksi matkalle on mahtunut luonnollisesti myös vaikeita hetkiä. Näissä esityksissä koko kaari avataan yleisölle. Yksi mies, laulut ja tarinat. Kitara, lavastettu näyttämö ja valkokangas. Ainutkertainen konsepti otettiin haltioituneesti vastaan heti ensimmäisellä toteutuskerrallaan vuodenvaihteessa 2019/2020. Erityisesti elämäkertakonserttien avoimuus on tehnyt vaikutuksen niin yleisöön kuin median edustajiin.

”20 vuotta sitten en olisi osannut tehdä tällaista kokonaisuutta, 10 vuotta sitten en olisi uskaltanut. Halusin miettiä soolokeikka-konseptin täysin uusiksi, syntyi elämäkertakonsertti: yhdistelmä teatteriesitystä ja konserttia. Summaus kaikesta, mitä olen urani varrella tehnyt ja oppinut. Haluan tuoda tämän minulle hyvin rakkaan projektin vielä kerran lavoille. Sen jälkeen on aika katsoa jälleen eteenpäin”, Anssi Kela kertoo.

Päätöskiertueen erikoisuutena ”Mun täytyy kävellä näin” nähdään ensimmäistä kertaa Helsingin Kansallisteatterin ja Tampereen Työväen Teatterin arvovaltaisilla näyttämöillä.

Pe 6.10.2023 Oulu, Oulun teatteri
– Osta liput tästä

Su 15.10.2023 Helsinki, Kansallisteatteri
– Osta liput tästä

To 26.10.2023 Turku, Logomon Teatro-sali
– Osta liput tästä

Ti 31.10.2023 Tampere, Työväen Teatteri
– Osta liput tästä

Yhteistyössä Live Nation Finland & Rocktalo Booking & Management

Jaa artikkeli